De wereld in 36027 mrt '13 14:25

De Wereld in 360 | Woede in Chicago vanwege sluiting scholen

Auteur: Redactie 360

Chicago wil 54 openbare scholen sluiten. Het gaat om 53 basisscholen en 1 school voor voortgezet onderwijs. De stad kampt met een tekort van 1 miljard dollar voor het onderwijs en bezuinigt sterk op openbare scholen.

Het gevolg van de sluitingen zal zijn dat 30.000 kinderen naar een andere school moeten. In de meeste gevallen bevindt de nieuwe school zich verder van het huis van de leerlingen.

In de stad vinden demonstraties plaats van leraren, ouders, scholieren en vakbondsleden. Tegenstanders van de sluitingen vinden dat kinderen van Afro-Amerikaanse en Hispanic afkomst worden benadeeld door de bezuinigen omdat zij zijn aangewezen op openbaar onderwijs. Hun ouders zijn bovengemiddeld laag opgeleid en verdienen over het algemeen niet genoeg voor particuliere scholen.

De onderwijsvakbond Chicago Teachers Union is bang dat de gesloten schoolgebouwen leeg zullen blijven en zullen verloederen. Verloedering zorgt voor meer criminaliteit. De panden kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld drugshandel en prostitutie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen