De wereld in 3603 apr '13 15:09

De Wereld in 360 | Geheime vakken in auto's leiden tot celstraf

Auteur: Redactie 360

Inkijkje in de subcultuur van automonteurs die geheime compartimenten in auto’s van drugshandelaren bouwen.

Automonteur Alfred Anaya was een ster in het creëren van geheime ruimtes in auto’s. Het maken van onzichtbare opbergvakken is op zich niet strafbaar in Californië, waar Anaya woonde, maar als de maker weet dat de klant zo’n vak gebruikt om drugs of zwart geld te vervoeren is hij strafbaar. Tot Anaya’s clientèle behoorden vele schimmige figuren, maar heel lang had de monteur geen concrete informatie over strafbare feiten.

Tot Esteban en Cesar bij hem langskomen voor een reparatie aan een geheim vak en er opeens 800.000 dollar tevoorschijn komt. Het Amerikaanse technologietijdschrift Wired vertelt wat er met Anaya gebeurde toen hij opeens wel op de hoogte was van strafbare feiten. Anaya realiseerde zich overigens volgens Wired niet dat hij kennis had genomen van criminele zaken toen hij het geld had gezien. Hij waande zich veilig omdat hij geen drugs had gezien, maar bankbiljetten. Voor de Drug Enforcement Administration (DEA) maakte het echter geen verschil.

Het spannende artikel in Wired biedt een interessant inkijkje in de subcultuur van automonteurs die geheime compartimenten in auto’s van drugshandelaren bouwen, smokkelroutes, politie-informanten en hanengevechten.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen