De wereld in 3606 feb '13 15:46Aangepast op 8 feb '13 15:11

De Wereld in 360 | De Duitsers blijven uitsterven

Auteur: Redactie 360

Het lukt de Duitse overheid maar niet om het geboortecijfer te laten stijgen. Het Duitse geboortecijfer is het laagste van Europa (1,39 kind per vrouw in de leeftijd van 15-49 jaar). De afgelopen jaren is jaarlijks 200 miljard euro uitgegeven om mensen te stimuleren meer kinderen te krijgen.

Der Spiegel heeft de hand weten te leggen op een onderzoek waarin staat dat de huidige uitgaven, in de vorm van vergoedingen, subsidies en belastingvoordelen, zinloos zijn. Duitsers hebben behoefte aan concrete voorzieningen zoals kinderopvang voor baby’s, peuters en kleuters en scholen die de hele dag open zijn.

Het onderzoek is in opdracht van de overheid uitgevoerd. Der Spiegel vermoedt dat het rapport nog niet openbaar gemaakt is omdat de conclusies haaks staan op de convervatieve opvattingen van de regering, die wordt geleid door de CDU. Het beeld van het traditionele gezin met een vader als kostwinner en een moeder die thuisblijft voor de kinderen klopt al lang niet meer met de Duitse realiteit. Vrouwen krijgen geen kinderen omdat ze niet weten hoe ze gezin en werk kunnen combineren. 

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen