De wereld in 36018 jan '13 17:19

De Wereld in 360 | 'Weg met de bijstandstoerist'

Auteur: Redactie 360

David Cameron beschuldigt Oost-Europeanen ervan te profiteren van de Britse sociale zekerheid.

De Bulgaren zijn boos op David Cameron. De Britse premier heeft namelijk gezegd dat het afgelopen moet zijn met het “ bijstandstoerisme”. Cameron vindt dat alleen werkende migranten tot Groot-Brittannië moeten worden toegelaten. Dat is in strijd met het recht op het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie, maar dat kan Cameron momenteel weinig schelen. Zijn stemming is de afgelopen maanden sowieso erg anti-Europees.

Cameron heeft niet letterlijk gezegd dat Bulgarije profiteert van de Britse sociale zekerheid, maar het Oost-Europese land voelt zich wel aangesproken. Bulgaren die naar het Verenigd Koninkrijk gaan, zijn absoluut niet uit op een bijstandsuitkering. Dat verklaart de Bulgaarse politicoloog Ivan Krastev in The Guardian. Krastev toont met cijfers van het Open Society Institute aan dat het wel meevalt met de Bulgaarse immigratie in Groot-Brittannië.

De meeste Bulgaren kwamen al naar Engeland voor het land lid werd van de Europese Unie. Bovendien heeft 84 procent van de Bulgaarse immigranten werk. Oost-Europeanen de zwartepiet toespelen, dient vooral Camerons achterban, die tegen immigratie én tegen de Europese Unie is.

Zijn speech over het belang van Europa, die Cameron vandaag in Nederland zou uitspreken, is uitgesteld vanwege de gijzeling in Algerije.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine

Bron: 360magazine

Gerelateerde artikelen