De wereld in 36022 jan '13 21:21Aangepast op 25 jan '13 22:48

De Wereld in 360 | Japanse minister vindt dat bejaarden snel dood moeten

Auteur: Redactie 360

Desnoods helpt minister van Financiën Taro Aso de senioren een beetje zodat ze niet te lang een beroep doen op pensioenen en gezondheidszorg.

In Japan worden tegenwoordig meer luiers voor senioren dan voor baby’s verkocht. Al die langlevende Japanners die een beroep op de pensioenvoorzieningen en de gezondheidszorg doen zijn minister van Financiën Taro Aso een doorn in het oog. Oude mensen moeten volgens Aso gewoon een beetje opschieten en snel dood gaan. En als het nodig is moet de overheid hen een handje helpen bij het doodgaan.

Aso, die in 2008 en 2009 premier van Japan was, deed deze uitspraken tijdens een vergadering van de Japanse Nationale Raad over hervormingen van de sociale zekerheid. Aso, die zelf ook al 72 is, zei tijdens de vergadering dat hij zelf nergens een beroep op zou doen. Hij gaat gewoon snel dood. Aso zei niet te kunnen slapen van de gedachte dat de overheid alle voorzieningen betaalt waarop hij een beroep moet doen als hij hoogbejaard en hulpbehoevend is.

Nadat de Japanse pers over Aso, die bekend staat om zijn botte uitspraken, was heengevallen, nam de minister iets van zijn uitspraken terug. Volgens Aso sprak hij over zijn persoonlijke situatie en deed hij geen voorstellen voor euthanasie.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine

Bron: 360magazine

Gerelateerde artikelen