De wereld in 36025 jan '13 21:33

De Wereld in 360 | Lezers willen geld terug van Lance Armstrong wegens leugens over doping

Auteur: Redactie 360

Rob Stutzman is een class action proces begonnen tegen Lance Armstrong en zijn uitgevers vanwege leugens.

Volgens Stutzman, die verschillende gedupeerde lezers vertegenwoordigt, zijn de boeken van Armstrong geen non-fictie omdat de wielrenner gelogen heeft over zijn dopinggebruik.

De gedupeerden zeggen dat ze de boeken It’s Not About the Bike en Every Second Counts gekocht hebben in de veronderstelling dat het om waarheidsgetrouwe verhalen ging. In de boeken ontkent Armstrong ooit verboden middelen gebruikt te hebben.

De boekenkopers zijn niet de enige gedupeerden. Armstrong is een “Bernie Madoff op een fiets”, zegt John Llewellyn, universitair docent communicatie aan Wake Forest University in Winston-Salem, North Carolina. Net als de veroordeelde fraudeur Madoff was Armstrong vooral bezig met zichzelf. Hij had geen oog voor de belangen van anderen. En die belangen zijn volgens Bloomberg groot. Sponsoren en vrijwilligers die geld hebben geschonken en ingezameld voor bijvoorbeeld onderzoek naar kanker zijn voor miljoenen dollars gedupeerd. Armstrong heeft ook de reputaties beschadigd van mensen die van zijn dopinggebruik op de hoogte waren en daarover wilden getuigen.

Lees het originele artikel via de site van 360magazine

Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen