De wereld in 36031 jan '13 16:14

De Wereld in 360 | Israël gaf Ethiopische vrouwen stiekem anticonceptie

Auteur: Redactie 360

Israël heeft toegegeven dat het joodse vrouwen uit Ethiopië injecties met het anticonceptiemiddel Depo-Provera hebben gegeven zonder toestemming te vragen.

Gynaecologen van vier Israëlische gezondheidsorganisaties hebben nu van het ministerie van Volksgezondheid de instructie gekregen om deze injecties met de prikpil, die 12 weken werkzaam is, niet meer te geven zonder toestemming van vrouwen.

Als gevolg van de gedwongen geboortebeperking is het aantal geboorten onder Ethiopisch-joodse vrouwen met 50 procent gedaald. Door de sterke daling van het aantal geboorten is het geheime entingsprogramma met de prikpil ontdekt. Een onderzoeksjournalist van de Israëlische krant Ha’aretz interviewde 30 Ethiopische immigranten in opvangkampen die vertelden dat ze om de drie maanden een injectie kregen. De injecties waren vaccinaties tegen ziekten, zo werd de vrouwen verteld. In werkelijkheid ging het om het anticonceptiemiddel Depo-Provera.

Sinds de jaren tachtig zijn ongeveer 100.000 joden uit Ethiopië naar Israël geëmigreerd. Er is steeds meer weerstand tegen de zwarte joden. Onlangs heeft premier Benjamin Netanyahu gezegd dat “illegale immigranten” uit Afrika het joodse geloof en de democratie in Israël bedreigen.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen