De wereld in 36022 feb '13 16:23

De Wereld in 360 | 1.701 sollicitanten voor 8 banen bij Costa Coffee in Nottingham

Auteur: Redactie 360

Is de crisis zo erg in Groot-Brittannië of is er meer aan de hand?

Groot-Brittannië telt momenteel 2,5 miljoen werklozen. In Nottingham solliciteerden onlangs 1.701 mensen op 8 banen als barista bij een nieuwe vestiging van Costa Coffee. Veel sollicitanten hadden 10 tot 15 jaar ervaring als verkoper. Er solliciteerden ook veel jonge academici.

Volgens The Guardian zegt de grote belangstelling voor een baan als barista niet alleen iets over de slechte arbeidsmarkt, maar ook iets over de veranderende cultuur in Groot-Brittannië. Sinds 1997 is de koffiemarkt vertienvoudigd. Er zijn meer dan 15.270 vestigingen van Costa Coffee, Starbucks en Pret a Manger in Groot-Brittannië. Hoewel het salaris voor koffiemakers bij Costa erg laag is, gaat er van werken als barista ook enige glamour uit.

Nieuwe barista’s worden binnen de ketens (naast Costa is ook Starbucks erg populair in het Verenigd Koninkrijk) opgeleid. Als ze eenmaal zover zijn dat ze een behoorlijke espresso en latte macchiato kunnen maken, kunnen ze op cursus bij bedrijven met namen als Coffee Community, Barista BarBar or the London School of Coffee om uiteindelijk “barista maestro” te worden. Wie het tot barista maestro heeft geschopt, heeft een zekere status en kan ook elders solliciteren, maar de betaling blijft slecht, aldus The Guardian.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen