De wereld in 3608 mrt '13 20:47

De Wereld in 360 | 'Het Vaticaan zoekt een Jezus Christus met een MBA'

Auteur: Redactie 360

Joseph Ratzinger, de net afgetreden paus, vond al dat pauszijn geen baan voor één mens is. De paus heeft te veel taken voor één werknemer. De nieuwe paus krijgt het nog zwaarder dan Benedictus XVI, aldus Reuters in een artikel met de mooie kop “Gods CEO op aarde”.

Alle ogen van de wereld zijn op de nieuw paus gevestigd. Hij zal 24 uur per dag van uit alle hoeken van de wereld in de gaten gehouden worden via de reguliere en de sociale media. Iedereen wil weten hoe de nieuwe paus omgaat met vernieuwing en bekende problemen zoals seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk. De overweldigende belangstelling van de media en de afnemende belangstelling voor het praktische geloof maken het geven van leiding aan 1,2 miljard katholieken er niet eenvoudiger op.

“Iemand die goed bij zijn verstand is wil geen paus worden”, zegt George Weigel, een bekende katholieke theoloog uit Washington D.C.die door Reuters wordt geïnterviewd. Thomas Reese, een andere bekende katholiek die het boek “Inside the Vatican” heeft geschreven, zegt dat het Vaticaan eigenlijk op zoek is naar een “Jezus Christus met een MBA”.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen