De wereld in 36018 apr '13 13:38Aangepast op 18 apr '13 14:33

De Wereld in 360 | 9 jaar oud en al bijna dictator

Auteur: Redactie 360

De 9-jarige Kolya Loekasjenko staat op plaats 43 op de lijst met de 100 machtigste Wit-Russen. Kolya is de jongste zoon van Aleksandr Loekasjenko, de president van Wit-Rusland.

De Poolse krant Gazeta Wyborcza beschrijft hoe de zoon van Loekasjenko, die al sinds 1994 president van Wit-Rusland is en geldt als een dictator, wordt klaargestoomd als opvolger van zijn vader. De jongen begeleidt zijn vader overal. Al sinds 2008 neemt Loekasjenko zijn zoon mee naar belangrijke politieke gebeurtenissen zoals verkiezingen en staatsbezoeken. Kolya, een verkleinvorm van Nikolay, heeft paus Benedictus ontmoet, Poetin, Hugo Chavez en Raul Castro. Tijdens een bezoek aan Chavez in 2012 kondigde Loekasjenko aan dat Kolya zijn opvolger is.

De openbare optredens van Kolya, een zoon van Loekasjenko en zijn lijfarts Iryna Abelskaja, maken deel uit van een pr-strategie die is bedacht door de Britse pr-deskundige Lord Timothy Bell. In het openbaar verschijnen met een kind aan zijn zijde zou Loekasjenko een menselijker imago moeten geven.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360 Magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen