De wereld in 36022 apr '13 14:57

De Wereld in 360 | Maffia corrumpeert Pompeii

Auteur: Redactie 360

Een deel van de 105 miljoen euro die beschikbaar is voor de restauratie van de ruïnestad verdwijnt in de zakken van de Camorra.

Pompeii is al jaren in verval. Nu er eindelijk geld is om de Romeinse ruïnestad, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, op te knappen dreigt de maffia de restauratie te verpesten.

Volgens het Britse dagblad The Independent onderzoekt de Italiaanse justitie de bemoeienis van de Camorra, de maffia van Napels, met de bedrijven die de restauratie uitvoeren.

Grondige opknapbeurt
De Italiaanse overheid en de Europese Unie hebben 105 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een grondige opknapbeurt van Pompeii. Aannemers verhoogde opeens de prijzen van hun offertes aanzienlijk (in één geval van 500.000 euro naar 5 miljoen) en bleken te werken met ingenieurs die op een zwarte lijst staan. Ze kopen inferieure materialen in en worden ook verdacht van omkoping van ambtenaren.

Expo 2015
Ook de organisatie van de Expo 2015, de wereldtentoonstelling die over twee jaar in Milaan wordt gehouden, heeft last van de maffia. Er lekt net als bij de restauratie van Pompeii, geld weg dat in de zakken van maffiosi belandt.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360 Magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen