De wereld in 36015 mrt '13 15:34Aangepast op 16 mrt '13 11:06

De Wereld in 360 | De oorlog in Afghanistan is “niet te winnen”

Auteur: Redactie 360

De strijd in Afghanistan is “niet te winnen”. Dat staat in een rapport van het Britse ministerie van Defensie. Het rapport is opgevraagd door de Britse krant The Independent middels een beroep op de Freedom of Information Act.

Als de NAVO-troepen Afghanistan verlaten zal het land instabiel worden, voorspelt het rapport. Het westen moet Afghanistan nog jaren lang blijven financieel en praktisch blijven steunen om te voorkomen dat het een chaos wordt.

Volgens het interne rapport is het onmogelijk om de Afghanen een buitenlandse ideologie, of het nu gaat om democratie of communisme, op te leggen. Er wordt een vergelijking getroffen met de Russische bezetting van Afghanistan van 1979-1989. Ook de Russen kregen de Afghanen er niet onder. Ook nu is het zowel militair als ideologisch onmogelijk om te winnen in Afghanistan, zegt het Britse ministerie van Defensie.

In februari zei generaal John Allen, de commandant van de ISAP-troepen, nog dat de westerse landen aan de winnende hand zijn in Afghanistan. Allen zei dat bij zijn afcheid als opperbevelhebber in Afghanistan.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen