De wereld in 36020 nov '12 11:06Aangepast op 26 nov '12 16:02

Nieuwe generatie voorspellers

Auteur: Redactie 360

Nerd wordt hip omdat hij precies wist wie de volgende Amerikaanse president zou worden.

Barack Obama wordt voor de tweede keer president van de Verenigde Staten. Maar Nate Silver wordt alom gezien als de tweede winnaar. De nerd die zijn voorspellingen baseerde op data en feiten en niet op meningen wist de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zeer nauwkeurig te benaderen.

The Guardian interviewde Silver onlangs en portretteert hem als uitermate intelligent en een man van de toekomst. Silvers gelijk laat zien hoe belangrijk data en het vermogen om grote hoeveelheden data (Big Data genoemd) te begrijpen zijn geworden.

Ook andere media schrijven lovend over Silver, die tijdens de presidentscampagne vaak bespot werd door bloggers en andere opiniemakers. Silvers gelijk bewijst dat rekenen belangrijker is geworden dan praten.

"Silver gaat het om de feiten. Zijn slogan is:'cijfers zijn niet perfect, maar voor mij zijn de imperfecte cijfers nog altijd beter dan de bullshit van de media-bundits", zegt Pieter van den Blink van 360, het tweewekelijks magazine met het beste uit de internationale pers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen