De wereld in 36020 jun '13 19:59

De Wereld in 360 | Egyptische minister treedt af vanwege nieuwe gouverneur van Luxor

Auteur: Redactie 360

De Egyptische minister van Toerisme is afgetreden vanwege de benoeming van Adel Asaad el Khayat tot nieuwe gouverneur van Luxor.

 El Khayat, die benoemd is door president Mohamed Mursi, zou de leider zijn van de islamistische terreurgroep Gamaa al-Islamiyya die wordt verdacht van betrokkenheid bij het doden van 58 buitenlandse toeristen in 1997. Naar verluidt heeft Gamaa al-Islamiyya ook talloze militairen en politiemensen vermoord.

Luxor is het kleinste gouvernement van Egypte, maar één van de belangrijkste toeristische trekpleisters vanwege de vele archeologische vindplaatsen, graftombes en tempels. Toerismeminister Hesham Zazou zei gisteren dat hij niet aan kan blijven als minister nu El Khayat gouverneur van Luxor is geworden.

De benoeming van een gouverneur die mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van 58 toeristen is onbegrijpelijk omdat Egypte momenteel de toeristenbranche nieuw leven probeert in te blazen. Sinds de machtsomwenteling van 2011 blijven toeristen massaal weg omdat ze bang zijn voor onlusten en geweld in Egypte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen