De wereld in 36011 mei '12 10:47

Crisis bij Goldman Sachs

Auteur: Redactie 360

Goldman Sachs kwam bijzonder negatief in het nieuws toen vicepresident Greg Smith onlangs in de New York Times vertelde wat er allemaal mis is bij de bank.

Hij verweet CEO Lloyd C. Blankfein en president Gary D. Cohn slecht leiderschap. Zij zouden hun grip op de cultuur bij Goldman Sachs verloren zijn.

Zal Blankfein vertrekken, vraagt Vanity Fair zich af. Sinds duidelijk is welke rol de banken hebben gespeeld bij de wereldwijde crisis die in 2008 is begonnen wordt al gezegd dat de CEO van Goldman Sachs binnenkort opgevolgd zal worden. Tot nu toe is dat niet gebeurd. Ook is de reputatie van de bank nog niet zo aangetast dat er minder winst wordt gemaakt. Maar dat komt vanzelf, zegt Vanity Fair.

Greg Smith is niet alleen in zijn kritiek. In Vanity Fair komen enkele (oud)medewerkers van Goldman Sachs aan het woord, die net als Smith zware kritiek op de bank hebben. Goldman Sachs is niet immoreel, maar amoreel, zegt een anonieme oud-medewerker. Misschien wordt de nieuwe CEO van ook wel een oud-medewerker. Vanity Fair noemt de naam van Tom Montag van Bank of America, die 22 jaar bij Goldman Sachs heeft gewerkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen