Digitaal11 apr '18 17:32Aangepast op 12 apr '18 10:45

Betalen met data

Auteur: Iwan Verrips

Voor Facebook betaal je niet met euro's of dollars.... maar met je data! En precies díe combinatie -grote techbedrijven die je betaalt met data- blijkt zeer kwetsbaar, hebben we onlangs gezien. Heeft dat businessmodel nog wel toekomst? Te gast is Diana Janssen, directeur van de DDMA, de branchevereniging voor marketing en data. Backup is Wout Funnekotter, hoofdredacteur van Tweakers.

Image
(AFP)

Digitale veiligheid in het buitenland

Bedrijven die mee zijn op handelsmissie naar China, hebben van tevoren dringende adviezen gekregen als het gaat om digitale veiligheid, schrijft de Volkskrant. Zo wordt aangeraden om alleen 'lege' smartphones en laptops mee te nemen, oftewel: zo weinig mogelijk data. Goede adviezen, maar het gevaar schuilt ook dichter bij huis, vindt Jan Terpstra, beveiligingsdeskundige van DXC Technology.

Facebooken zonder Facebook

Campagnes als #DeleteFacebook en Bye Bye Facebook roepen op tot het verwijderen van je Facebook-account. Maar hoe ziet Facebooken zonder Facebook eruit? Bekijk het filmpje van Conan O'Brien.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: 650.000 Nederlanders hebben een VR-bril in huis en een Europese samenwerking als het om kunstmatige intelligentie gaat.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen