Digitaal18 apr '18 18:04Aangepast op 19 apr '18 06:38

Kat- en muisspel rond Telegram in Rusland

Auteur: Iwan Verrips

Rusland blokkeert chat-app Telegram, maar dat laten de makers van de app én de gebruikers niet zomaar gebeuren. Daarover is Niels Groeneveld, Threat Intelligence Analyst bij RedSocks Security, te gast. Backup is Jasper Bakker, ict-journalist bij AG Connect.

Image
(AFP)

Kritiek op nieuwe copyright-wetgeving

Om het auteursrecht online beter te kunnen handhaven, werkt het Europees Parlement aan nieuwe copyright-wetgeving. Op het voorstel dat er nu ligt, is echter veel kritiek, onder andere van organisaties die zich bezighouden met digitale burgerrechten. Onderzoeker David Korteweg van Bits of Freedom vertelt over de bezwaren.

Obama: stay woke, bitches!

Nep-nieuws, nep-video, nep-audio, nep-porno: alles was echt is, kan ook nep zijn. Het is een van de prominente problemen op het internet op dit moment. Fakes worden bovendien steeds beter en technisch makkelijker om te maken. Bekijk dit filmpje met Barack Obama (althans...)

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: rechtszaak tussen Microsoft en Amerikaanse overheid over in Ierland opgeslagen mails geseponeerd en Facebook geeft niet-gebruikers geen inzicht in wat het sociale netwerk van hen weet.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen