Digitaal23 mei '18 17:24

Op verantwoorde wijze met AI aan de slag

Auteur: Iwan Verrips

Doemscenario's van kunstmatige intelligentie bedreigen de innovatie en ontwikkeling van deze wetenschap, zegt ECP, platform voor de informatiesamenleving. Zij willen bedrijven en organisaties helpen met verantwoorde AI-toepassingen. Daniel Frijters van ECP is te gast. Backup is Ben van der Burg.

Het logo van Tay, een AI-bot van Microsoft die na een tijdje racistische teksten uitsloeg.
Het logo van Tay, een AI-bot van Microsoft die na een tijdje racistische teksten uitsloeg.

Spectre

Begin dit jaar werden we opgeschrikt door de Spectre- en Meltdown-bugs in veelgebruikte processors. Het leed is echter nog niet geleden: deze week nog kwamen Microsoft and Google met een nieuwe, gerelateerde bug. Hoe erg is die en hoe lang hebben we nog last van Spectre en Meltdown? Te gast is Koen Crijns, hoofdredacteur van Hardware.Info.

Muziek

Wat als je een melodietje kunt fluiten en de techniek maakt er een symfonie van een volledig orkest van! De onderzoekers van Facebook hebben een neuraal netwerk ontwikkeld dat de ene muziekstijl in de andere kan veranderen.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: de FBI overdrijft de problemen met niet te kraken smartphones een beetje en R. Kelly ging in de ban bij Spotify, maar daar merkt hij weinig van.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen