Digitaal20 jun '18 17:05

Toekomst van het auteursrecht

Auteur: Iwan Verrips

De commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement heeft vandaag een omstreden voorstel aangenomen dat het Europese auteursrecht moet vernieuwen. Veel politici, juristen, burgerrechten-organisaties en zelfs 'the founding fathers van het internet' hebben hun zorgen over onderdelen van dit voorstel uitgesproken. Backup is Ralph Moonen, technisch directeur van Secura.

Image

Te gast zijn:

- Paul Keller, auteursrecht-expert bij Kennisland, een onafhankelijk denktank,

- Stef van Gompel, onderzoeker en docent gespecialiseerd in auteursrecht bij het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam en

- D66-Europarlementariër Marietje Schaake.

Alexa in hotels

Dat de Googles, Amazons en Apples van deze wereld maar al te graag een slimme speaker in je woonkamer willen planten, weten we inmiddels. Maar binnenkort ben je ook niet meer veilig voor die apparaten als je een weekendje weg of op vakantie bent. Bekijk een PR-filmpje en een review van GeekWire.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: Wikipedia wil financiële bijdrage van Google en Facebook en de druk op Microsoft neemt toe, dat hangt samen met het Amerikaanse immigratiebeleid. Lees ook de memo van Microsoft-CEO Satya Nadella.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen