Duurzaamheid9 sep '16 15:27Aangepast op 27 sep '16 16:52

'Ik vind echt dat wij eens naar kinderen moeten gaan luisteren'

Auteur: Wesley Schouwenaars

Vorig jaar ondertekenden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties een document waar 17 werelddoelen in zijn opgenomen. Ondernemer Annemarie Rakhorst startte een campagne om die doelen onder de aandacht te brengen.

Foto ANP
Foto ANP

'Geen armoede, geen honger, toegang tot gezondheidszorg en klimaatverandering stoppen'. Het is een greep uit de 17 werelddoelen van de Verenigde Naties. Rakhorst wil dat de ambities uit de bestuurskamers naar de harten van de mensen worden gebracht.

'Het is iets van ons allemaal, voor ons allemaal. Het is van en voor onze kinderen. Het is iets waar we allemaal aan kunnen bijdragen en het is leuk om er aan bij te dragen. Het bedrijfsleven doet er veel aan, MKB'ers kunnen meedoen en ik wil gewoon graag vertellen hoe leuk het is', vertelt Rakhorst.

Campagne

Voor haar campagne heeft Rakhorst de website 17doelendiejedeelt.nl gelanceerd. Op de website wordt vanaf 15 september elke werkdag een campagnefilm gepubliceerd. Dat gaat door tot 10 oktober, dan is het De Dag van de Duurzaamheid. Door zoveel mogelijk mensen te stimuleren om de video’s te delen hoopt de ondernemer meer mensen bekend te maken met de werelddoelen.

Luister naar kinderen

In de video's vertellen kinderen waarom de doelen zo belangrijk zijn. 'Ik vind echt dat wij eens naar kinderen moeten gaan luisteren', zegt de ondernemer. 'Wij zijn kinderen steeds iets aan het uitleggen en wij kunnen onze kinderen ons uit laten leggen hoe het zit. We hebben heel veel jonge mensen in Nederland die opgeleid, opgevoed en geboren zijn in een tijd dat problemen als klimaatverandering een vaststaand feit zijn. Die kijken er heel anders naar en die kunnen ons uitleggen wat we kunnen doen.'

Werelddoelen op een rij

In de onderstaande Story Map van kaartenspecialist Esri zijn verschillende kaarten over de werelddoelen verzameld in verhaalvorm. Aan de linkerkant ziet u een kaart die correspondeert met de informatie aan de rechterzijde. De kaarten zijn interactief en u kunt op landen klikken voor meer informatie:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen