Duurzaamheid25 apr '19 08:37

Kabinet wil meer tijd voor klimaatbeleid

Auteur: BNR Webredactie

De rechter oordeelde in de Urgendazaak dat Nederland in 2020 de CO2 met 25 procent gereduceerd moet hebben ten opzichte van 1990. Werk aan de winkel voor het kabinet, want volgens de voorspellingen komen we in dit jaar op 21 procent.

LUISTER OOK |: Rutte: 'Ik snap wantrouwen over halen klimaatdoelen'

Ondanks deze cijfers en een rechterlijke uitspraak wil het kabinet meer tijd nemen om het beleid voor korte en lange termijn (50 procent CO2-reductie in 2030) op elkaar af te stemmen. Urgenda-directeur Marjan Minnesma: 'Ik zou zeggen: begin zo snel mogelijk, dan heb je kans om de doelstelling te halen. Door het steeds verder naar achter te duwen, wordt het steeds moeilijker. Meestal als je jezelf minder tijd geeft, worden dingen ingewikkelder en duurder. Dat is niet nodig.'

Urgenda directeur Marjan Minnesma draagt een doos met een deel van het dossier naar de ingang van het gerechtshof waar het hoger beroep dient dat de Staat aanspande tegen het vonnis in de Klimaatzaak van Urgenda.
Urgenda directeur Marjan Minnesma draagt een doos met een deel van het dossier naar de ingang van het gerechtshof waar het hoger beroep dient dat de Staat aanspande tegen het vonnis in de Klimaatzaak van Urgenda. (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen