Duurzaamheid24 aug '19 10:00

'Moeizame implementatie 5G zit slimme gebouwen niet in de weg'

Auteur: BNR Webredactie

Unica heeft een aantal automatiseerders overgenomen het afgelopen jaar en blijft groeien. Nu zet Unica zich niet alleen in voor het verduurzamen van gebouwen, ook digitale innovatie komt nu in het aanbod. 'Als je een gebouw toch aan het verduurzamen bent, kun je net zo goed gelijk zorgen dat de prullenbakken de schoonmakers zelf een seintje geven als ze geleegd moeten worden', zegt CEO John Quist van Unica in Zakendoen.

Met een recordomzet van 477 miljoen euro in 2018 lijkt technisch dienstverlener Unica blijvend in te zetten op expansie. In 2014 was die omzet nog 250 miljoen.

Door een combinatie van overnames en investeringen in expertise en personeel groeit het dienstenaanbod van het bedrijf.

Zo wil het bedrijf naast het verduurzamen ook inzetten op het 'slimmer maken' van gebouwen en procesautomatisering. Zit de toekomst voor het bedrijf in het 'slim' maken van gebouwen?

Volgens CEO Quist wel en daar zit de moeizame uitbouw van 5G tot nu toe nog niet in de weg. 'Als je kijkt naar het slimmer maken van gebouwen, dan zit dat vaak in sensortechnologie. Zorgen dat installaties kunnen melden hoe zij zich voelen. Zodat je meer preventief en predictief onderhoud kunt uitvoeren.'

LUISTER OOK: 'Breder kijken dan één specifieke leverancier'

LUISTER OOK: Grapperhaus scherpt eisen 5G fors aan

(ANP XTRA SASH ALEXANDER)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen