Duurzaamheid7 sep '19 10:00

Allereerste 'waterstofhuis' van Nederland is klaar

Auteur: BNR Webredactie

De Waterstof-Revolutie gaat beginnen! Maar nu dan echt! Want het allereerste 'waterstofhuis' van Nederland is klaar. Een volledig zelfvoorzienend huis met eigen waterstoffabriek.

En nu eens niet in Amsterdam, of Utrecht. Zelfs niet in Noord-Oost Groningen. Maar op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. Daar staat ook verslaggever Harmen van der Veen met de projectontwikkelaar, Marijke de Wit. 'We passen het proces toe van elektrolyse om van elektriciteit waterstof te kunnen maken en vervolgens op te slaan. Wanneer het weer nodig is, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden, gaan we daar via een brandstofcel weer elektriciteit van maken.'

LUISTER OOK: De techniek achter waterstof

LUISTER OOK: Veendamse primeur: groene waterstofproductie

Marijke de Wit, projectmanager van 'Wonen op Flakkee' bij het eerste Waterstofhuis van Nederland in Stad aan 't Haringvliet, Goeree-Overflakkee.
Marijke de Wit, projectmanager van 'Wonen op Flakkee' bij het eerste Waterstofhuis van Nederland in Stad aan 't Haringvliet, Goeree-Overflakkee. (Harmen van der Veen)
Marijke de Wit, projectmanager van 'Wonen op Flakkee' bij het eerste Waterstofhuis van Nederland in Stad aan het Haringvliet, Goeree-Overflakkee.
Marijke de Wit, projectmanager van 'Wonen op Flakkee' bij het eerste Waterstofhuis van Nederland in Stad aan het Haringvliet, Goeree-Overflakkee. (Harmen van der Veen)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen