Duurzaamheid11 sep '19 11:36

Fabrikanten warmtepompen zijn boos op minister Ollongren

Auteur: BNR Webredactie

Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert. Minister Ollongren wil dat warmtepompen maximaal 40 decibel gaan produceren. Nu produceren de pompen gemiddeld tussen de 50 en 70, maar volgens de leveranciers is het nagenoeg onmogelijk om tot de 40 decibel te komen.

Verslaggever Harmen van der Veen gaat in gesprek met Elbert Stoffer, Innovation Manager Renewables bij Iltho Daalderop. Elbert Stoffer werkt voor het bedrijf Itho Daalderop, fabrikant van warmtepompen. En hij heeft er zelf natuurlijk ook een. Op het dak van zijn schuur en verslaggever Harmen van der Veen gaat even naar die pomp luisteren.

LUISTER OOK: Ollongren: 'We moeten nog harder werken aan woningen'

LUISTER OOK: VVD wil van minister Ollongren landelijke aanpak voor risicovolle daken

Een warmtepomp in een huishouden. Om de afspraken in het klimaatverdrag van Parijs binnen bereik te krijgen, zullen in de toekomst cv-ketels moeten worden vervangen door duurzame alternatieven, zoals de warmtepomp.
Een warmtepomp in een huishouden. Om de afspraken in het klimaatverdrag van Parijs binnen bereik te krijgen, zullen in de toekomst cv-ketels moeten worden vervangen door duurzame alternatieven, zoals de warmtepomp. (ANP BAS CZERWINSKI)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen