Duurzaamheid12 sep '19 18:33

Oliegigant BP neemt klimaatresolutie aan

Auteur: BNR Webredactie

Oliegigant BP heeft een klimaatresolutie aangenomen waarin ze beloven de uitstoot van zogenaamde 'scope 3'-emissies omlaag te brengen. Die komen vrij bij het verbranden van fossiele brandstoffen. BP adviseerde in mei van dit jaar nog hun aandeelhouders om tegen deze resolutie te stemmen. Maar onder invloed van Nederlandse beleggers gaat het bedrijf nu toch overstag.

'Tot nu toe zei BP dat ze niets te maken hadden met wat er gebeurt als hun producten verbrand worden', zegt Mark van Baal, de oprichter van activistische aandeelhoudersgroep Follow This.

Oliegiganten beseffen dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen voor de uitstoot van hun producten en beginnen nu anders te investeren. 'De beleggers zien dat de klimaatverandering zoveel geld gaat kosten dat het moet stoppen en dat ze de olie-industrie moeten gaan dwingen', zegt van Baal.

LUISTER OOK: Lage gasprijs raakt Shell extra hard

LUISTER OOK: 'Shell heeft veel meer steun nodig van aandeelhouders'

Oliegiganten als BP beseffen dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen voor de uitstoot van hun producten en beginnen nu anders te investeren.
Oliegiganten als BP beseffen dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen voor de uitstoot van hun producten en beginnen nu anders te investeren. (AFP Paul ELLIS)

Gerelateerde artikelen