Duurzaamheid12 nov '19 16:13Aangepast op 12 nov '19 18:13

Coalitiepartijen akkoord: overal 100 km/u

Auteur: BNR Webredactie

De coalitie is akkoord met een pakket maatregelen om zo snel mogelijk het stikstofprobleem aan te pakken. De snelheid op snelwegen gaat overal omlaag naar 100 kilometer per uur. Alleen op wegen waar een maximumsnelheid geldt van 130, mag straks alleen tussen 19.00 uur en 06.00 uur zo hard worden gereden. Politiek verslaggever Laurens Boven bespreekt het maatregelenpakket.

Werkloosheid en inkakken woning- en wegenbouw voorkomen

Tegenover politiek verslaggever Laurens Boven zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff het een goed pakket te vinden, al zitten er 'ook dingen in die mij niet blij maken'. Dijkhoff zegt het pakket te steunen om te voorkomen dat de woning- en wegenbouw 'inkakken' en mensen hun baan kwijtraken. En dat is meteen de reden dat de VVD het taboe op beperking van de maximumsnelheid heeft laten varen.

Het wachten is op de persconferentie

'Het wachten is op de persconferentie morgenochtend', zegt politiek verslaggever Laurens Boven. 'Er zou een plan zijn om oude dieselbusjes met een slooppremie versneld van de weg te halen, er zou een plan zijn om te gaan onderhandelen met Brussel over de Natura 2000-gebieden', zegt Boven. Collega Mats Akkerman peilde de reacties van automobilisten.

(ANP VINCENT JANNINK)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen