Duurzaamheid7 feb '20 06:14Aangepast op 24 feb '20 13:28

Vergunningverlening stikstofkwestie traag op gang

Auteur: BNR Webredactie

Sinds het weer mogelijk is om vergunningen aan te vragen voor projecten waarbij stikstof wordt uitgestoten, zijn er 257 aanvragen ingediend en 11 vergunningen definitief afgegeven. Dat blijkt uit een inventarisatie van BNR bij 7 provincies. Premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten praten nu met afgevaardigden van het Landbouw Collectief, onze correspondent Martijn de Rijk staat voor het ministerie van Landbouw.

Luister ook | PFAS of Stikstof nauwelijks genoemd in gemeentebegrotingen

De boerengroep Farmers Defence Force is bereid opnieuw excuses te maken over een omstreden persbericht als ze aan tafel gaan met landbouwminister Carola Schouten en premier Mark Rutte. Dat zegt Jeroen van Maanen die namens de protestgroep spreekt met het kabinet.

'We hebben ‘m gisteren al in het openbaar gedaan en als dat hier persoonlijk nog moet, zullen we ‘m herhalen', zegt Van Maanen voorafgaand aan een ontbijt met Rutte en Schouten. Zij hervatten in principe de gesprekken met koepelorganisaties het Landbouw Collectief, waar FDF deel van uitmaakt.

Luister ook | Nog geen knopen doorgehakt bij landbouwoverleg

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ANP Koen van Weel)

Luister ook | Overleg kabinet en boerenlobby klapt

Focus op vergunningen

Minister van Milieu en Wonen Van Veldhoven riep onlangs de provincies en gemeenten nog op ervoor te zorgen dat die vergunningen weer op gang moeten komen. De vergunningverlening is ook een van de belangrijkste onderwerpen in het gesprek van minister Schouten met de landbouwsector later deze ochtend. Dat bevestigen meerdere bronnen tegen BNR.

Luister ook | Stikstofwet GroenLinks kost jaarlijks 500 miljoen

Luister ook | Stopregeling boeren populairder dan gedacht


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen