Duurzaamheid4 jul '20 14:50

Boeren doen aangifte tegen minister Schouten

Auteur: BNR Webredactie

Bij het politiebureau in Zwolle hebben zich honderden boeren verzameld uit protest tegen het veevoerbeleid van landbouwminister Schouten. De boeren willen aangifte doen tegen de minister.

Boze boeren blokkeren de A1
Boze boeren blokkeren de A1 (News United / Jan Willem Klein Horstman)

Luister ook | Boeren protesteren tegen voerbeleid Schouten

De actie in Zwolle is een vervolg op de landelijke acties van gisteren waarbij de snelweg A1 bij Holten geblokkeerd werd. Gisterenavond en vannacht blokkeerden actievoerende boeren in Beilen ook een distributiecentrum van supermarktketen Jumbo korte tijd met tractoren. Ook vanmiddag, voorafgaand aan de actie in Zwolle, probeerden de boeren een snelweg - ditmaal de A28 bij Zwolle - te blokkeren. de politie wachtte hen op en begeleidde hen naar het bureau.

Dierenmishandeling

Minister Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwit toe te staan in veevoer, maar de actievoerende boeren zien dat als 'dierenmishandeling'. De actievoerende boeren staan nu in de rij voor het bureau: per bedrijf kan aangifte worden gedaan, deze worden allemaal toegevoegd aan het proces verbaal van gisteren. Toen deden boeren ook al aangifte tegen de minister.

Gerelateerde artikelen