Duurzaamheid13 jul '20 11:11Aangepast op 13 jul '20 15:41

Nederlands klimaatbeleid schrikt investeerders af

Auteur: BNR Webredactie

Nederland voert een zwalkend klimaatbeleid en daarom wil het op een na grootste energiebedrijf van Duitsland, RWE, minder in ons land investeren. Dat zegt CEO Roger Miesen in het FD. 'Ze balen van het feit dat wat het kabinet heeft afgesproken niet wordt nagekomen', zegt FD-journalist Bert van Dijk.

Beluister de Energie Update van Remco de Boer

Risicovol

Volgens Van Dijk wil RWE graag investeren in grote windparken, maar is het huidige model te risicovol. 'De minister had weliswaar gezegd een ander model daarvoor te bedenken, maar zolang dat niet gebeurd is investeert RWE niet. Wat ook hoog zit is biomassa. RWE heeft twee grote kolencentrales die het aan het ombouwen is tot biomassacentrale'. En nu moeten die centrales sluiten omdat het Kabinet tegen biomassa is.

Geen deelname aanbesteding

RWE bezit in Nederland twee kolencentrales, drie gascentrales, zeven operationele windparken en vier windparken in aanbouw. Volgens topman Miessen negeert het kabinet een advies om de financiering van grote windparken op zee te veranderen. Daarom deed RWE dit voorjaar dan ook niet mee aan de aanbesteding voor het windpark Hollandse Kust Noord. Ook het Zweedse Vattenfall haakte daarom af.

Lees ook | RWE: minder investeringen door zwalkend klimaatbeleid


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen