Duurzaamheid4 jun '21 10:40Aangepast op 4 jun '21 11:01

CBS: We willen duurzamer leven, maar we hebben er weinig voor over

Auteur: BNR Webredactie

We willen allemaal dat er iets wordt gedaan aan de klimaatverandering, maar we doen zelf nog te weinig, terwijl we veel meer kunnen doen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) onder 1000 respondenten. De respondenten werden gevraagd naar hun opvattingen over klimaatverandering.

Uit het onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de bevolking zich bewust is van klimaatverandering, zo'n 94%. Toch zijn de zorgen niet helemaal in lijn met wat we doen om de klimaatverandering tegen te gaan, zegt Dick ter Steege van het CBS. 'Minder vlees eten en stoppen met vliegen willen we eigenlijk niet.'

Kosten verduurzaming

Volgens ter Steege maken veel mensen zich zorgen over de kosten die een duurzamere levensstijl met zich meebrengt. Ook bij de mensen die al wel bezig zijn met het verduurzamen van hun huis, is milieu niet de grootste drijfveer, zegt ter Steege. 'Het gaat eerder om wooncomfort en kostenbesparing.' Subsidies zouden voor een deel van de mensen een uitkomst kunnen bieden, denkt ter Steege, maar volgens hem blijven voor de meesten de kosten dan nog te hoog.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen