Duurzaamheid29 okt '21 06:52

Nederlanders blijven vlees eten

Auteur: BNR Webredactie

Het aantal Nederlanders dat vlees eet, blijft ook dit jaar weer nagenoeg gelijk, stelt Natuur & Milieu in de jaarlijkse Vegamonitor. Volgens de organisatie omschrijft ruim zes op de tien mensen zichzelf als vleeseter, en dit ondanks het stijgende aanbod van vleesvervangers. Volgens Natuur & Milieu schommelt het aantal vleeseters al jaren rond de 60 procent.

(Flickr / Jessica Merz)

Blijkens de monitor omschrijven ongeveer 3 op de 10 mensen zichzelf als flexitariër en eten minstens een dag in de week geen vlees. Drie procent eet wel vis, maar geen vlees en nog eens 3 procent noemt zichzelf vegetariër. Één procent van de ondervraagden is veganist. Gemiddeld eten Nederlanders 5,4 dagen per week vlees of vis, 1,3 dagen vegetarisch en 0,3 dagen veganistisch (dus ook zonder zuivel of ei).

Volgens Dorien Ackerman van Natuur en Milieu toont het onderzoek aan dat het doorbreken van gewoontes zeer moeilijk is. Volgens haar zijn nu de supermarkten en de overheid aan zet om te zorgen dat er iets gedaan wordt aan de vleesprijzen. Zo zou er niet meer 'gestunt' moeten worden met vlees en de milieuschade die vlees oplevert moet in de prijs worden verrekend, vindt Ackerman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen