Duurzaamheid15 dec '21 13:40Aangepast op 15 dec '21 14:04

Bouwbedrijf Heijmans neemt IIBO -fabriek over voor houtskeletbouw

Auteur: BNR Webredactie

Bouwbedrijf Heijmans neemt de fabriek over van het Friese IIBO om houtskeletten te gaan maken. Met de overname zet Heijmans versneld in op gestandaardiseerde woningen.

'Bij Heijmans zetten we al langere tijd in op verduurzaming van het bedrijf', zegt voorzitter van de Raad van Bestuur Ton Hillen van bouwbedrijf Heijmans. 'Naast het verduurzamen van woningen van beton, zien wij het bouwen met hout als de volgende stap in ons verduurzamingsproces.'

Houtskeletbouw.
Houtskeletbouw. (Goos van der Veen )

De nieuwe fabriek van Heijmans moet volgend jaar in ieder geval 100 houten skeletten produceren. Volgens Hillen zal dat aantal snel verdubbelen en uiteindelijk uitgroeien tot 800 tot 1000 woningen per jaar. Het gaat om huizen met een houten skelet, waarbij ook andere materialen worden gebruikt.

Lees ook | Bouwen met hout, kan dat vaker?

Energieneutraal

De overname van de houtskeletfabriek is een goede stap richting het doel van Heijmans om energieneutraal te worden. 'Maar we moeten ook eerlijk zijn. Het gaat straks om zo'n 1000 woningen met een houten skelet per jaar, maar we bouwen veel meer huizen. We zullen dus ook moeten blijven inzetten op verduurzaming in het bouwen met beton.'

Door deze overname wil Heijmans inzetten op het sneller realiseren van woningen. Het gaat om gestandaardiseerde woningen die vanaf januari 2022 onder meer in Zeewolde, Norg en Amersfoort komen te staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen