Duurzaamheid10 jan '22 15:53

Verduurzaming KLM maakt tickets enkele euro's duurder

Auteur: BNR Webredactie

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat de ticketprijzen verhogen om duurzamer te vliegen. Zo kan KLM op vluchten iets meer Sustainable Aviation Fuel (SAF) gebruiken, dat volgens de maatschappij vier keer zo veel kost.

De ticketprijzen van KLM en Transavia stijgen met maximaal twaalf euro en is afhankelijk van de lengte van de reis en of iemand business class reist. De reiziger die wil bijdragen aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk, kan kiezen voor een extra duur ticket waarvan de opbrengst naar de aankoop van SAF gaat.

(ANP)

Tot nu toe wordt er bij vanuit de hoofdstad vertrekkende vluchten van KLM en Transavia, een half procent ‘bijgemengd’ met SAF, wat onder andere bestaat uit gebruikt kookvet en overschotten van bosbouw. Deze brandstof leidt volgens KLM tot minimaal 75 procent minder CO2-uitstoot dan fossiele kerosine. Volgens KLM is het gebruik van SAF het belangrijkste middel om snel de CO2-uitstoot te verminderen. Door SAF te gebruiken, hoopt KLM ook de markt te kunnen ontwikkelen zodat het aanbod opgeschaald wordt en de brandstof daardoor goedkoper kan worden aangeboden. Het doel van KLM is tegen 2030 wereldwijd 10 procent duurzame brandstof in de mix hebben zitten.

EU

De Europese Unie heeft een voorstel op de plank liggen om vanaf 2025 alle vertrekkende vluchten te verplichten minstens 2 procent SAF te gebruiken.

Luister ook | Bestaat duurzame kerosine (buiten marketingland)?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen