Duurzaamheid6 feb '22 10:45

Actievoerders trotseren wind en regen bij VDL Nedcar

Auteur: ANP

De negen bezetters in het bos naast VDL Nedcar in Born houden stand. Ze zijn de nacht goed doorgekomen. 'Het gaat goed met iedereen', zei een woordvoerster van de actiegroep Red het Sterrebos zondagochtend. 'Ze hebben het gered en wind en regen getrotseerd.'

(ANP/Hollandse Hoogte/Rob Engelaar)

Met een van de bezetters kon de actiegroep zaterdag lange tijd geen contact krijgen. De politie gaf zaterdagavond toestemming om voor deze activist een powerbank het bos in te brengen, waarmee een mobiele telefoon kan worden opgeladen.

Luister ook | Activisten bezetten bos bij VDL Nedcar

De vijftien activisten die zaterdagochtend werden gearresteerd bij een poging om met een grote groep het met hoge hekken omheinde bos binnen te dringen, zijn weer op vrije voeten, meldt de actiegroep.

Demonstratie

Zondagmiddag vindt rond het bos een demonstratie plaats, waar volgens de actiegroep mensen uit het hele land aan meedoen. Er komen bussen uit de randstad, en er is een pendeldienst vanaf het station in Sittard.

Eigenaar VDL wil een deel van het bos kappen om uitbreiding van de naburige autofabriek Nedcar mogelijk te maken. De actievoerders willen die kap verhinderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen