Duurzaamheid6 sep '22 14:31Aangepast op 7 sep '22 09:57

Segers neemt de tijd om opvolger voor Staghouwer te zoeken

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie wil de tijd nemen om na te denken wie hij namens zijn partij naar voren wil schuiven als de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 'Rustig nadenken, goed de dingen op een rij zetten. Hier de tijd voor nemen, het is echt een hele belangrijke keus', aldus Segers. Hij denkt ook dat het 'niet op een week' zal aankomen.

Gert-Jan Segers en Carola Schouten komen aan bij het ministerie van Financiën voor een overleg tussen het kabinet met coalitiepartijen over de begroting van volgend jaar.
Gert-Jan Segers en Carola Schouten komen aan bij het ministerie van Financiën voor een overleg tussen het kabinet met coalitiepartijen over de begroting van volgend jaar. (ANP / ANP / Robin Utrecht)

Grote opgave

Segers is op zoek naar een opvolger voor Henk Staghouwer, die plotseling opstapte omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vindt om de hervormingen door te voeren die het kabinet nodig acht op het gebied van landbouw. Die opvolger zal volgens de ChristenUnie-leider dan ook voor een 'grote opgave' gesteld worden. Dat is ook de reden dat hij de tijd wil nemen om met een nieuwe naam te komen. 'Het kan geen haastklus zijn', al erkent Segers dat er snel 'richting moet worden gewezen' en perspectief moet komen voor de boeren.

Lees ook | 'Henk Staghouwer presteerde ondermaats'

Vooralsnog is het plan om een nieuw bewindspersoon voor LNV te zoeken, zei Segers. Hij is niet van plan om bijvoorbeeld vicepremier Carola Schouten naar voren te schuiven en een andere bewindspersoon te zoeken voor haar post van minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Ook is hij vooralsnog niet van plan om een bewindspersoon te zoeken buiten zijn partij.

Lees ook | Landbouwminister Henk Staghouwer stapt op: 'Ik ben niet de juiste persoon'

Lees ook |'Veel boeren moeten iets anders gaan doen'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen