Duurzaamheid8 sep '22 16:08

Truss zet energietransitie op lager pitje: meer gas- en olieproductie

Auteur: BNR Webredactie

De Britse regering zal naar verwachting tientallen nieuwe exploratievergunningen voor olie- en gaswinning in de Noordzee aankondigen. Daarmee wil het land van nieuwbakken premier Liz Truss de binnenlandse productie aanjagen, aldus bronnen tegen persbureau Reuters.

Het precieze aantal nieuwe vergunningen moet nog worden vastgesteld. Maar er zouden tot wel 130 vergunningen kunnen worden afgegeven, zo klinkt het.

Truss, die dinsdag werd benoemd als premier, zal donderdag in het parlement uiteenzetten wat de plannen zijn om de stijgende energierekeningen aan te pakken.
Truss, die dinsdag werd benoemd als premier, zal donderdag in het parlement uiteenzetten wat de plannen zijn om de stijgende energierekeningen aan te pakken. (ANP / AFP)

Energierekeningen

Truss, die dinsdag werd benoemd als premier, zal donderdag in het parlement uiteenzetten wat de plannen zijn om de stijgende energierekeningen aan te pakken. Tijdens de campagne voor het leiderschap heeft ze meermaals gezegd dat het stimuleren van de binnenlandse energievoorziening een van de speerpunten is bij haar streven naar lagere prijzen.

Lees ook | Britse huishoudens geholpen: energierekening twee jaar lang bevroren

Het verlenen van nieuwe vergunningen zal op korte termijn geen verlichting bieden bij de energienota. Doorgaans duurt het vijf tot tien jaar om vanaf de eerste exploratie tot de productie van olie en gas uit een veld te komen. De laatste Britse offshore vergunningsronde was in 2020.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen