Duurzaamheid7 okt '22 17:53

Kabinet geeft miljarden klimaatsteun aan ontwikkelingslanden

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse overheid gaat de klimaatsteun aan ontwikkelingslanden opschroeven naar tenminste 1,8 miljard euro per jaar in 2025. 900 miljoen euro hiervan komt uit de belastingpot.

De verhoging van de klimaatsteun lijkt hard nodig, vindt het kabinet. Uit het laatste rapport van het VN-klimaatpannel IPCC blijkt dat met de huidige klimaatplannen, het Parijsdoel om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad celsius te beperken, niet gehaald.

Lees ook| Rutte naar Scholz voor klimaatoverleg

Minister Schreinemacher laat weten, het belangrijk te vinden om ook in het buitenland te investeren in klimaat. 'Alles wat wij in ons eigen land doen voor het klimaat, is een druppel op een gloeiende plaat, als andere landen niet mee willen, of niet mee kunnen doen.'

 'Alles wat wij in ons eigen land doen voor het klimaat, is een druppel op een gloeiende plaat, als andere landen niet mee willen, of niet mee kúnnen doen', aldus Schreinemacher.
'Alles wat wij in ons eigen land doen voor het klimaat, is een druppel op een gloeiende plaat, als andere landen niet mee willen, of niet mee kúnnen doen', aldus Schreinemacher. (ANP / Fotobureau Dijkstra)

Nederland verdubbelt onder andere de bijdrage aan de bescherming van het tropisch regenwoud naar 50 miljoen euro in 2025, hiermee wil de overheid bijdragen aan de koolstofopslag in het regenwoud.

Eigen kennis

Volgens de overheid is er veel expertise op het gebied van zonne-energie, windenergie, waterstof, en duurzame mobiliteit in Nederland. Hier wil de overheid meer op in gaan zetten, door gespecialiseerde bedrijven te stimuleren om te investeren in lage-inkomenslanden, met deze technologie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen