Duurzaamheid17 okt '22 16:16Aangepast op 21 okt '22 15:03

Jetten stelt extra subsidie beschikbaar voor energiebesparing

Auteur: ANP

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt 62 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen en andere manieren om energie te besparen, zoals de aanschaf van een warmtepomp. Dat is volgens energieminister Rob Jetten nodig vanwege het hoge aantal aanvragen dit jaar, dat waarschijnlijk verdubbelt vergeleken met vorig jaar.

Minister voor Energie en Klimaat Rob Jetten maakt 62 miljoen euro extra aan subsidie vrij voor energiebesparing en isolatiemaatregelen.
Minister voor Energie en Klimaat Rob Jetten maakt 62 miljoen euro extra aan subsidie vrij voor energiebesparing en isolatiemaatregelen. (ANP)

'Om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen verhogen we het budget. Energie besparen en verduurzamen zijn de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om minder kwetsbaar te worden voor hoge energieprijzen en om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het buitenland', aldus Jetten bij de bekendmaking.

Lees ook | Honderden miljoenen extra om woningen te verduurzamen

Na de ophoging is er dit jaar nog bijna 90 miljoen euro beschikbaar voor huishoudens en zakelijke gebruikers van het totale bedrag van 290 miljoen euro. Huishoudens deden al ruim 64.000 aanvragen. Voor isolerende maatregelen was tot nu toe ruim 98 miljoen euro nodig en voor de installatie van warmtepompen bijna 56 miljoen.

Lees ook | VVD en CDA komen met energieplan

Lees ook | 'Subsidies om te verduurzamen kunnen slecht uitpakken'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen