Duurzaamheid18 apr '23 13:19

Brussel stemt in met klimaatplannen Timmermans

Auteur: ANP

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een reeks wetten waarmee de CO2-uitstoot in de Europese Unie sterk moet dalen. De maatregelen zijn vervat in het zogeheten Fit for 55-pakket van Eurocommissaris Frans Timmermans en verplichten de EU-landen hun netto-uitstoot in 2030 met 55 procent terug te hebben gedrongen ten opzichte van 1990.

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een reeks wetten waarmee de CO2-uitstoot in de Europese Unie sterk moet dalen.
Het Europees Parlement heeft ingestemd met een reeks wetten waarmee de CO2-uitstoot in de Europese Unie sterk moet dalen. (ANP / Dirk Hol)

Volgens Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) 'staan de klimaatdoelen voor 2030 overeind en we scherpen ze zelfs aan'. De maatregelen zullen volgens hem leiden tot 57 procent minder CO2-uitstoot. 'Nog steeds onvoldoende om beneden de 1,5 graad temperatuurverhoging die in Parijs is afgesproken te blijven, maar niettemin fors meer klimaatambitie. De industrie zal echt moeten aanpoten om deze klimaatdoelen te halen.'

Lees ook | EU-ministers bereiken akkoord over klimaatplannen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen