Economie7 jul '16 21:29

Twee goals op EK en marktwaarde schiet omhoog

Auteur: Koos Tervooren

Het EK nadert zijn ontknoping en dus begint de tombola straks echt op gang te komen. Maar hoe belangrijk is zo'n toernooi nu voor de transfersommen?

Foto:ANP
Foto:ANP

Hal Robson-Kanu scoorde twee keer op het EK. Hij knalde Wales langs België, en daarmee schoot ook zijn marktwaarde flink omhoog. Ook voor de Belg Axel Witsel, de Duitser Julian Draxler en de Kroaat Perišić worden flinke transfersommen verwacht door hun deelname aan het EK.

Voor de oud-Feyenoorder Graziano Pellè wordt ook een toptransfer voorspeld. Maar volgens Pieter Nieuwenhuis van sportadviesbureau Hypercube is het maar de vraag of hij veel moet kosten. 'Hij is in de nadagen van zijn carrière. Zijn transferwaarde zal niet heel heftig geraakt worden door zijn prestaties op het EK.'

Dan de Ajacied Arkadiusz Milik uit Polen. Volgens Nieuwenhuis een jongen met veel talent, waarvan je zou verwachten dat de ontwikkeling van zijn waarde enorm is op een internationaal toernooi. 'Maar hij heeft dat niet waargemaakt'

Nederland
Ook Nederlandse spelers zijn in het verleden flink in waarde gestegen na het spelen van een groot eindtoernooi. Manchester United legde bijna 18 miljoen neer voor Daley Blind na het WK in Brazilië.

En ook al doen we dit jaar niet mee, toch is er een Nederlandse speler die onlangs zijn marktwaarde flink heeft opgekrikt. Vincent Janssen maakte in een oefeninterland voorafgaand aan het EK tegen Engeland een doelpunt en een assist. Volgens Nieuwenhuis is een enorme stijging in zijn waarde daar het gevolg van geweest. Het Engelse Tottenham Hotspur bood onlangs 18 miljoen euro voor de spits.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen