Economie28 jul '16 19:53Aangepast op 3 aug '16 16:31

Noordwijkers zijn het meest de klos voor hondenbelasting

Auteur: Judith Laanen

Kleiner, groter, minste, meeste. Of het nu om auto's, supermarkten of zonnepanelen gaat. Het is ongelijk verdeeld in ons land. Zoals bij hondenbelasting: in Noordwijk betalen bezitters de hoofdprijs voor hun viervoeters, blijkt uit een analyse van kaartenmaker ESRI en BNR.

Woef! Foto ANP
Woef! Foto ANP

Terwijl veel steden de hondenbelasting hebben afgeschaft, betaal je in Noordwijk maarliefst 121,56 euro per jaar per hond. Dit komt omdat gemeenten zelf de hoogte van het tarief mogen bepalen, en die bedragen verschillen enorm. In Lisse is de belasting namelijk ruim 79 euro, in Den Haag weer 112 euro, en in Amsterdam en Leiden zelfs helemaal niets.

Dat kan weer komen omdat per gemeente verschilt hoeveel de kas gespekt moet worden, bijvoorbeeld omdat er veel natuur is of omdat honden meer gereguleerd moeten worden omdat anders alles op straat terecht komt.

Klik op de gemeente voor het tarief van de hondenbelasting per jaar. De lichtste kleur betekent dat de hondenbelasting er is afgeschaft, de donkerste kleur groen staat voor hondenbelasting die meer dan 100 euro voor de eerste hond is:

 

Gerelateerde artikelen