Economie13 aug '16 11:45

It's the Economy Stupid! - Buffett vs. Icahn

Auteur: BNR Webredactie

Beleggers-zwaargewichten Warren Buffett en Carl Icahn steken hun politieke betrokkenheid niet onder stoelen of banken. De een steunt presidentskandidaat Clinton, de ander kiest voor Trump. Maar wie kun je het beste achter je hebben?

ANP/AFP/EPA
ANP/AFP/EPA

Warren Buffett (85), groot geworden met Berkshire Hathaway, is van de twee de gemoedelijke idealist. Vorige maand liet hij filmen terwijl hij een duet zong met zijn goede vriend Bill Gates.

Car Icahn (80), koopjesjager en fanatiek twitteraar, is meer van het conflictmodel. Zo dwong hij Apple om 150 miljard dollar aan aandelen op te kopen, zorgde hij ervoor dat PayPal werd afgesplitst van eBay en kreeg hij een plekje in de board van AIG omdat hij maar bleef twitteren dat het bedrijf niet goed geleid werd. 'Hij zit helemaal goed wat betreft de economie', zei Icahn laatst over Trump.

Anderzijds maakte Icahn onlangs een verlies van 70 miljoen dollar, terwijl Buffett 5 miljard dollar winst boekte. 'Qua carrière is hij een wat betere en stabielere om aan boord te hebben', zegt economiecommentator Jelle Maasbach. 'Ik zou liever Warren Buffett als beleggers-BFF ('best friend forever') achter me hebben.'

 

Gerelateerde artikelen