Economie12 aug '16 13:23

Kamp: 'Zaak om positieve beweging vast te houden'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

De groei van de Nederlandse economie stemt tot tevredenheid bij Minister van Economische Zaken Henk Kamp: 'We zitten in een goede beweging. Het is nu zaak om deze beweging ook in het laatste jaar van deze regering vast te houden.'

ANP.
ANP.

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2016 met 0,6 procent gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Hiermee is de Nederlandse economie voor het negende kwartaal op rij gegroeid.

Ook onzekerheden
Waar de cijfers van het CBS een groei van de economie laten zien, gaf het CPB aan een afvlakking van de economie te verwachten voor de tweede helft van dit jaar. ‘Er zijn tal van onzekerheden in de wereld’, zegt Kamp daarop. ‘De economische groei in de eurozone is 0,3 procent, terwijl dat in Nederland 0,6 is. Voor ondernemers is het nu de kunst om overeind te blijven tegen de concurrentie uit het buitenland. Tot dusver slagen ze daar zeker in’, vervolgt hij.

‘Iedereen in Nederland kan vaststellen dat er positieve ontwikkelingen zijn in de basis van onze welvaart, de economie. Dat is de grootste zekerheid die mensen kunnen hebben, vervolgens moet die zekerheid weer naar de verschillende bevolkingsgroepen worden uitgewerkt', besluit Kamp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen