Economie6 sep '16 16:57

Dexia heeft geen boodschap aan Hoge Raad

Auteur: Bastiaan Kleinjan

De Belgische bank Dexia weigert schade te vergoeden aan gedupeerden die aandelenleaseproducten hadden gekocht. Mensen die in het verleden via een tussenpersoon zo’n omstreden product hebben gekocht, moeten dat eerst maar eens zien te bewijzen.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Dat zegt Dexia in een reactie op de uitspraak van de Hoge Raad in deze langlopende affaire. De Hoge Raad in Nederland bepaalde vrijdag dat de 10.000 klanten van Dexia volledig gecompenseerd moeten worden. ‘Dexia heeft gezegd dat elk individuele geval in de rechtszaal moet worden bekeken’, vertelt Harm Jan Tulp, advocaat gespecialiseerd in financieel recht. ‘Dat is natuurlijk een beetje gek, want de Hoge Raad heeft gezegd dat Dexia voor 100 procent aansprakelijk is gesteld’, vervolgt hij.

De bank zet nu de hakken in het zand. ‘Ze zien natuurlijk weer een grote claim op zich af komen. Dus willen ze individuele gevallen bekijken omdat die bijvoorbeeld verjaard zijn.’ Tulp raadt gedupeerden aan om de bank te vragen de schade gewoon te vergoeden. ‘En dan wel een beetje stevig vragen. Als dat lastig is, dan zijn er genoeg organisaties die daarbij kunnen helpen’, aldus Tulp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen