Economie26 okt '16 07:15Aangepast op 26 okt '16 12:17

Mini brengt 1200 nieuwe banen naar Limburg

Auteur: Mark Hulstein

Autofabrikant VDL Nedcar gaat het nieuwe model van de Mini Countryman produceren. Hierdoor komen er in het Limburgse bedrijf 1200 banen bij. Nog dit jaar wordt er begonnen met de productie van het suv-model.

Foto: Mini
Foto: Mini

De extra banen zijn bijna een verdubbeling van het huidige personeelsbestand van het bedrijf in Born. De afgelopen weken en maanden zijn mensen op werk- en leerplekken in de regio geschoold.

De Mini cabrio en de Mini driedeurs werden al door VDL Nedcar geproduceerd. Er werd door de provincie Limburg al rekening gehouden op een uitbreiding van de productie. Daarom kocht de provincie de gronden in de omgeving van de fabriek in Born van de Limburgse investeringsmaatschappij Liof. Dat ging om zestig hectare grond.

Exclusiviteit

VDL Nedcar wordt wereldwijd de exclusieve producent van de Countryman. 'Afgelopen jaar zijn er bijna 60.000 Mini's van de band gerold bij Nedcar. En de Countryman is een heel populair model wereldwijd. Door de exclusieve productie die aan VDL Nedcar is toegekend zullen die aantallen snel op gaan lopen dit jaar en volgend jaar', zegt Tamara Villani van Mini Nederland.

Om aan de mensen te komen is VDL verschillende samenwerkingen aangegaan. 'VDL heeft in samenwerking met de gemeente en het UWV mensen met een uitkering de mogelijkheid geboden om intern een opleiding te volgen en zo weer toegang te geven tot de arbeidsmarkt', zegt Villani.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen