Economie3 nov '16 07:51Aangepast op 3 nov '16 13:24

Oprichter Randstad ‘verliest’ een miljard euro

Auteur: Jelle Maasbach

Frits Goldschmeding, de oprichter van Randstad, is 25 procent armer geworden. Op papier dan. Hij verloor volgens de nieuwe Quote 500 in een jaar tijd 1 miljard euro.

Foto ANP
Foto ANP

Goldschmeding is nog steeds de rijkste Nederlander, met een geschat vermogen van 3,5 miljard euro, maar verloor dus wel, blijkt allemaal uit de Quote 500, de lijst van zakenblad Quote met de rijkste Nederlanders.

Dat papieren verlies komt door de koersdaling van Randstad. De uitzender werd op de beurs minder waard en dat merkte de oprichter van het bedrijf.

 

Meer beursmannen

In de Quote500 zijn nog meer beursmannen terug te vinden. Jitse Groen, oprichter en topman van Takeaway.com (bedrijf achter Thuisbezorgd) is volgens de rekenmeesters goed voor 380 miljoen euro. René Moos ( de man achter fitnessketen Basicfit) ging dit jaar net als Takeaway.com naar de Amsterdamse beurs en dat leverde hem ook een notering in de lijst op. Moos zou goed zijn voor 190 miljoen euro.

Naast de rijkste Nederlander zijn er ook rankschikkingen met de rijkste Nederlanders in het buitenland en de rijkste families. Met een vermogen van 11 miljard euro mag Charlene de Carvalho-Heineken zich de rijkste buiten de landsgrenzen noemen, de familie Brenninkmeijer (van C&A) zijn de rijkste familie van Nederland, met een gezamenlijke waarde van 21 miljard euro.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen