Economie3 nov '16 20:36Aangepast op 4 nov '16 10:56

Geen kerstpakket meer voor medewerkers ABN

Auteur: Bastiaan Kleinjan

ABN Amro moet de broekriem aanhalen en dat voelen de medewerkers. Vanmiddag heeft het personeel namelijk te horen gekregen dat ze dit jaar geen kerstpakket krijgen.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

En dat besluit ligt gevoelig bij de 21.000 medewerkers die het dit jaar zonder pakket moeten doen. ‘Maar ABN moet besparen’, legt economie commentator Rob Jansen uit. ‘Het schrappen van de pakketten levert de bank namelijk een besparing van 1,5 miljoen euro op.’

70 euro per werknemer

Onder meer door een naheffing van 142 miljoen euro moet er financiële ruimte vrijgemaakt worden. ‘Via een interne mededeling liet topman Gerrit Zalm dat vanmiddag weten. Er moet ruimte komen voor groei. Die 70 euro per werknemer, want zoveel kost een kerstpakket bij ABN, dat noemt Zalm een flinke kostenpost’, vertelt Jansen.

Moeilijke beslissing

Zalm noemde de beslissing een moeilijke: ‘Veel medewerkers hechten aan een blijk van waardering rond de feestdagen. Maar, zo zegt Zalm, besparen gaat niet pijnloos’, besluit Jansen.

De medewerkers zullen het dit jaar moeten doen zonder een haman handdoek, een fles wijn, kaasstengels, shampoo, douche gel en zoetigheden. Althans, als Zalm had gekozen voor hetzelfde kerstpakket als vorig jaar.

Gerelateerde artikelen