Economie10 nov '16 09:58

Aegon boekt winst aan begin onzekere periode

Auteur: Bastiaan Kleinjan

De cijfers van Aegon zijn beter dan verwacht. De winst van de verzekeraar kwam uit op 358 miljoen euro, terwijl er vorig jaar nog sprake was van een verlies van een half miljard euro.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Ook de verkopen stegen, met 2,9 miljard euro. De winsten volgen aan het begin van een onzekere periode, want Aegon is actief in Amerika en krijgt dus te maken met het beleid van Donald Trump. ‘Het is in ieder geval belangrijk dat er een beslissing is gevallen in Amerika’, reageert CEO Alexander Wynaendts. ‘De vraag is nu wat het daadwerkelijke beleid van deze president wordt. Dat zullen we pas zien wanneer hij zijn bewindsmannen gaat benoemen’, vervolgt hij.

In Amerika heeft Aegon een programma van bezuinigingen aangekondigd en ook de marktomstandigheden blijven onzeker. ‘Dat maakt het moeilijker voor ons. Aan de andere kant zie je dat klanten steeds meer zekerheid zoeken. Die kunnen ze bij ons zoeken, dat zagen we het afgelopen kwartaal ook. We blijven groeien, dat is positief in de toekomst. We hopen het jaar positief af te sluiten’, aldus Wynaendts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen