Economie11 nov '16 13:28

ABN Amro zegt 15.000 klanten gedag

Auteur: Wesley Schouwenaars

ABN Amro neemt afscheid van ongeveer 15.000 particuliere klanten. Dat bevestigt de bank tegen het Financieele Dagblad. Het gaat om klanten die buiten Europa wonen, met uitzondering van expats.

Foto ANP
Foto ANP

De bank neemt afscheid van ongeveer tien procent van zijn buitenlandse particuliere klanten omdat ze op het vlak van consumentenbankieren vooral een Nederlandse en Europese bank willen zijn. Daarnaast speelt de strengere wet- en regelgeving een rol. ABN Amro zegt zich flink in te moeten spannen om buiten Europa aan de regels te voldoen. Voor de bank betekent dat meer risico en extra kosten.

Robin de Jongh, verantwoordelijk voor het dossier, zegt tegen het FD dat de bank geen verlies lijdt op het wegsturen van de klanten. 'Ik denk dat het een marginaal winstgevende activiteit is', zegt De Jongh.

Van alle klanten waarvan afscheid wordt genomen heeft ongeveer een kwart de Nederlandse nationaliteit. De rest dateert in veel gevallen nog uit de tijd dat ABN Amro een veel grotere internationale bank was. De klanten waarom het gaat krijgen vanaf eind november een e-mail met het verzoek om hun bankzaken bij ABN Amro te stoppen en bij een andere bank onder te brengen. Ze krijgen daar zes maanden de tijd voor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen