Economie21 nov '16 11:48Aangepast op 21 nov '16 12:33

Vivat ziet in Delta Lloyd interessante overnamekandidaat

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Delta Lloyd is een interessante overnamekandidaat voor Vivat. Dat zegt topman Ron van Oijen op BNR. Toch gaat de verzekeraar zich niet mengen in de strijd tussen NN en Delta Lloyd. ‘We wachten rustig af wat er gebeurt.’

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Vivat werd vorig jaar door de staat verkocht aan het Chinese Anbang en sindsdien keert de rust steeds meer terug bij de verzekeraar. ‘We kijken altijd naar mogelijkheden, of die nou klein of groot zijn’, zegt Van Oijen. De overnamestrijd tussen NN en Delta Lloyd, die op dit moment bezig is, is voor Vivat een reden om af te wachten. ‘Delta Lloyd is zeker interessant. Je krijgt consolidatie in de Nederlandse markt, dat is belangrijk’, vervolgt hij.

Afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen tussen Delta Lloyd en NN, neemt Vivat mogelijk een volgende stap. ‘We wachten onze kans af. Die consolidatieslag gaat sowieso plaatsvinden, dat is meer dan alleen Delta Lloyd. Ik denk niet dat het hier bij blijft.’ Als het Delta Lloyd niet is, dan wacht er mogelijk een ander ‘lekker hapje’ op Vivat. ‘Dat zou een andere verzekeraar kunnen zijn, ook kleine of middelgroot’, besluit Van Oijen.

Gerelateerde artikelen